Почесна нагорода “Партнерство-2023” для Україно-польської медіаплатформи за розвиток медіапростору позашкілля

Почесна нагорода “Партнерство-2023” для Україно-польської медіаплатформи за розвиток медіапростору позашкілля

У конференц-залі інформаційного агентства УКРІНФОРМ 14 грудня відбулася пресконференція на тему: «Позашкільна освіта – 2023: десять звершень». Україно-польська медіаплатформа отримала чергову почесну нагороду “Партнерство-2023” за розширення медіапростору позашкілля, інформаційну підтримку закладів позашкільної освіти в умовах воєнного стану. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог шеф-редакторки UPMP, журналістки проєкту StopLie, ведучої програми “Філософія особистості з Анною Стожко”, членкині Спілки польських журналістів, координаторки проєктів Польсько-Української Господарчої Палати, проєктної директорки БФ Польсько-Українського Партнерства Анни Стожко.

Виступ шеф-редакторки UPMP Анни Стожко:

«Шановні гості, колеги, партнери!

Від імені Україно-польської медіаплатформи маю честь вас вітати на пресконференції «Позашкільна освіта – 2023: десять звершень» з нагоди вручень почесних нагород за співпрацю в царині позашкілля.

У світі, насиченому інформацією, засоби масової інформації грають надзвичайно важливу роль, і наша медіаплатформа є надійним партнером як майданчик для обміну знаннями та інформацією між Україною та Польщею.

Нажаль, війна триває, і ми не можемо дозволити собі розслаблятися! Навпаки, ми покладаємо особливий акцент на питання позашкільної освіти, розуміючи її великий потенціал для розвитку здібностей і талантів дітей, громад та держави в ці важкі часи. Заклади позашкільної освіти виявляють вражаючу стійкість і продовжують розвиватися як у Польщі, так і в Україні, не зважаючи на виклики війни. Ми точно знаємо, що інформаційний простір грає ключову роль у   протидії російському агресору.

Щиро дякуємо всім нашим партнерам, освітнім закладам, які відкрили двері для наших дітей та жінок у цей важливий період. Ми пишаємося співпрацею з Міжнародною асоціацією позашкільної освіти, а також відзначаємо вагомий внесок Українського державного університету імені Михайла Драгоманова та інших інституцій, зокрема польських.

Ця почесна нагорода “Партнерство-2023” визнає наші зусилля у розширенні медіапростору позашкілля, і ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю у розвитку позашкільної освіти та висвітленні актуальних подій. Дякуємо за це визнання! Особлива подяка пані Олені Биковській – президентці Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачці кафедри позашкільної освіти Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, голові Громадської Ради при Державній службі якості освіти України, а також надзвичайній жінці за плідне партнерство та підтримку польсько-українських відносин, за її важливу роль у цьому процесі.

Запрошуємо всіх до діалогу і співпраці для скорішої перемоги України, добра наших дітей та їх щасливого майбутнього. Дякуємо!»

Організатори: Міністерство освіти та науки України, Міжнародна асоціація позашкільної освіти, Державна служба якості освіти України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, кафедра позашкільної освіти, науково-дослідна лабораторія теорії та методики.

Учасники: Олена Биковська – президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, голова Громадської Ради при Державній службі якості освіти України, завідувач кафедри позашкільної освіти УДУ імені Михайла Драгоманова; Руслан Гурак – голова Державної служби якості освіти України; Вадим Овчаренко – начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи Директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Ірина Малигіна – консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Дарка Оліфер – прессекретар Президентського Фонду Леоніда Кучми «Україна»; Тамара Паливода – програмний менеджер Агентства США з міжнародного розвитку USAID; Марина Мосієнко – журналіст, громадський діяч. 7 рік поспіль професійна і громадська спільнота України за ініціативи Міжнародної асоціації позашкільної освіти у співпраці з партнерами щорічно у грудні підбивають підсумки у сфері позашкільної освіти. За результатами підбивання підсумків нагороджуються видатні постаті, організації та найкращі заклади позашкільної освіти почесними відзнаками «Партнерство позашкільної освіти–2023» та «Лідер позашкільної освіти – 2023».

В умовах воєнного стану представники позашкільної освіти продовжують активно працювати з дітьми, організовуючи освітній процес, здійснюють психологічну підтримку, гуманітарну та волонтерську діяльність тощо.

На пресконференції презентовані основні звершення позашкільної освіти у 2023 році у 10 номінаціях: «Державно-громадське і регіонально-громадське партнерство позашкільної освіти», «Знакові події позашкільної освіти», «Міжнародне партнерство позашкільної освіти», «Розширення медіапростору позашкільної освіти», «Професійна підготовка педагогів позашкільної освіти», «Підвищення якості позашкільної освіти», «Новації позашкільної освіти», «Громадська активність позашкільної освіти», «Ювілеї позашкільної освіти», «Успішні проєкти позашкільної освіти».

Переглянути конференцію за посиланням: