Дональд Туск запросив уряд України на всеосяжні консультації до Польщі
Прем’єри Польщі Дональд Туск та України Денис Шмигаль PAP/Vladyslav Musiienko

Дональд Туск запросив уряд України на всеосяжні консультації до Польщі

Польський міністр фінансів повідомив, що розмови польського та українського урядів стосуватимуться, зокрема, програм підтримки України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр фінансів Польщі Анджей Доманський повідомив, що під час понеділкового візиту до Києва прем’єр-міністр Дональд Туск запросив український уряд на всеосяжні міжурядові консультації в Польщі. Урядовець додав, що ці розмови стосуватимуться, зокрема, програм підтримки Польщею України.

Очільник польського мінфіну підкреслив, що безпека України є інтересом Польщі:

«Ключовим питанням є безпека, підтримка України, постійний тиск на наших партнерів в ЄС і в США, аби ця підтримка для України не була порушена, також у фінансовому аспекті. Прийдешній саміт ЄС буде дуже важливим з погляду забезпечення коштів для України. На столі — понад 50 мільярдів євро. Мусимо зробити все, аби ці гроші надійшли Україні».

Під час візиту Дональда Туска до Києва президент Володимир Зеленський запросив польський бізнес узяти участь у відновленні України після бойових дій.

«Маємо повне взаєморозуміння з паном прем’єр-міністром щодо такої співпраці й підтримки українського та польського бізнесів. Будемо разом вільними — Україна та Польща», — підкреслив український лідер.

IAR/Т.А.