У Варшаві відбудеться захід із вшанування пам’яті захисників та захисниць України

У Варшаві відбудеться захід із вшанування пам’яті захисників та захисниць України

Посольство України у Польщі запрошує на захід з вшанування пам’яті полеглих захисників та захисниць України, який відбудеться у вівторок, 29 серпня. Подія приурочена до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наш Вибір.

У вівторок, 29 серпня, у Варшаві біля Посольства України у Польщі відбудеться захід з вшанування памʼяті українців та українок, які померли, захищаючи Україну. Початок о 10:00. Місце проведення – Посольство України у Варшаві за адресою ал. Яна Христіана Шуха, 7 / Aleja Jana Chrystiana Szucha 7.

Захід присвячено Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День вшанування військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України, був встановлений указом Президента України у 2019 році. Дата приурочена до дня виходу українських військ з оточеного росіянами Іловайська 29 серпня 2014 року.

Символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. Як пояснює Інститут національної пам’яті України, вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом (коли російське керівництво порушило домовленості і українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили «зеленим коридором») пролягав через соняшникові поля.

А.В.