РФ боїться дронів: відтепер по безпілотниках зможуть стріляти охоронці
Ілюстративне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/870292

РФ боїться дронів: відтепер по безпілотниках зможуть стріляти охоронці

З початку 2023 року столицю країни-агресорки, російської федерації, десятки разів атакували безпілотники. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У росії промислові підприємства та підприємства стратегічного значення закуповують засоби ППО за власні гроші. Водночас до Держдуми внесли законопроєкт, який дозволяє охоронцям підприємств стріляти по безпілотних літальних апаратах. Це пов’язано із тим, що кремлівський режим боїться атак дронів. Московська адміністрація проявляє особливу «чутливість» щодо цього питання.

За словами кореспондента Польського радіо Мацєя Ястшембського, чинні в росії правила дозволяють використовувати засоби протиповітряної оборони тільки армії, поліції і Росгвардії. Новий закон, однак, передбачає надати таке право й охоронцям об’єктів промисловості та працівникам приватних охоронних структур.Дотепер на системи протиповітряної оборони керівництво Москви витратило близько семи мільйонів ​​євро. Ракетні комплекси та ручні пускові установки закуповували, зокрема, для підприємств, що експлуатують водопровідні, каналізаційні та енергетичні мережі, а також для заводів, пов’язаних зі збройовою промисловістю.З початку 2023 року столицю країни-агресорки, російської федерації, десятки разів атакували безпілотники. Вибухи дронів були зафіксовані над Кремлем і бізнес-центром «Москва-Сіті».Раніше ми повідомляли також про те, що росія витратила майже 670 мільйонів рублів на ППО навколо Москви. Прикордонні з Україною регіони натомість захищені набагато менше.

IAR/Х.П.