Анджей Дуда: В разі перемоги в Україні Росія заатакує наступну країну
Президент Республіки Польща Анджей Дуда під час прес-сніданку «Stand Up With Ukraine» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, 18.01.2024. PAP/Radek Pietruszka

Анджей Дуда: В разі перемоги в Україні Росія заатакує наступну країну

Анджей Дуда зазначив, що Росія розраховує на втому від війни в Європі. Президент Польщі підкреслив, що жертвами Москви можуть стати країни Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що в разі перемоги в Україні Росія заатакує наступну країну.

«Війна закінчиться, коли росіян виженуть з усіх окупованих територій, будь-яке інше рішення означатиме перемогу Росії», — сказав президент під час дискусії «Український сніданок», організованої в межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Анджей Дуда зазначив, що Росія розраховує на втому від війни в Європі. Президент Польщі підкреслив, що жертвами Москви можуть стати країни Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу:

«Якщо Росія переможе, вона нападе на іншу країну. Це типово для російського імперіалізму. Вони будуть нападати і нападати. Україна повинна виграти цю війну. Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти нашим українським друзям».

Президент Польщі закликав Євросоюз і США прийняти необхідні рішення для підтримки України:

«Ключовим є розблокування 60 мільярдів доларів США на відновлення України і 50 мільярдів євро від Європейського Союзу. Якщо ви запитаєте мене про можливі мирні переговори між Україною та Росією, я відповім чітко: це українці приймають рішення про своє майбутнє».

Четвер — останній день перебування президента в Давосі. У президента також заплановані зустрічі з президентами Швейцарії, Сингапура та прем’єр-міністром Молдови. Увечері в Домі Тримор’я у Давосі Анджей Дуда відкриє дебати про східний фланг НАТО.

IAR/В.Г.