Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Генштабу ЗС Польщі

Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Генштабу ЗС Польщі

Головнокомандувач ЗС України розповів своєму співрозмовнику про оперативну обстановку на фронті та повідомив, як Україна протидіє ракетним ударам росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У четвер, 25 січня, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу Збройних Сил Республіки Польща Вєславом Кукулою. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«Обговорили безпекові ризики та можливу взаємодію у контексті українсько-польської співпраці. Зокрема, питання підготовки наших військовослужбовців у Польщі, а також обмін бойовим досвідом», — зазначив Головнокомандувач ЗС України.

Валерій Залужний розповів своєму співрозмовнику про оперативну обстановку на фронті. Він також поінформував начальника Генштабу ЗС Польщі про те, як Україна протидіє російським ракетним ударам.

«У цьому контексті посилення спроможностей української системи ППО є надважливим», — зауважив головнокомандувач ЗСУ, додавши, що він запросив генерала Кукулу в Україну спільно попрацювати в бригадах та на пунктах управління.

Валерій Залужний висловив вдячність польським партнерам за підтримку та допомогу.

Нагадаємо, що у понеділок, 22 січня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск здійснив візит до Києва, під час якого оголосив про новий оборонний пакет для України.

Генеральний штаб ЗСУ,IAR/Х.П.