Угорщина блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС
Ілюстраційне фото PRdU/Христина Пічкур

Угорщина блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

Єврокомісія надіслала уряду Віктора Орбана ще два запитання щодо судової реформи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

За інформацією угорської преси, Єврокомісія надіслала уряду Віктора Орбана ще два запитання щодо судової реформи. Таким чином було вкотре призупинено виділення цій країні близько 13 мільярдів євро європейських коштів. 

Представники уряду Угорщини знову не можуть заявити про успіх у розблокуванні європейських фондів. Як повідомляє угорська газета «Népszava», Єврокомісія надіслала чергового листа з двома запитаннями щодо реформи угорського судочинства. Листування не є публічним, але аналітики видання вважають, що воно стосується розподілу справ у Верховному суді Угорщини, а також обмеження угорських суддів ставити запитання до Суду Європейського Союзу.

Лист із запитаннями не має встановленої дати відповіді, але чим швидше уряд Угорщини відповість, тим швидше вони будуть оцінені. Раніше це займало майже місяць. Коли Європейська комісія визнає відповіді задовільними, вона відкриє кран із коштами ЄС. Йдеться про більшу частину заблокованих Брюсселем коштів, тобто приблизно 13 мільярдів євро. У рамках механізму верховенства права Угорщині призупинили виплати з Національної програми реконструкції. З цієї причини бюджет Угорщини стає дедалі більшим боргом.

А тим часом у Будапешті заявили, що Угорщина буде блокувати початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

IAR,PAP/І.Я.