Двоє чоловіків шляхом підкупу прикордонників намагалися незаконно виїхати до Польщі

Двоє чоловіків шляхом підкупу прикордонників намагалися незаконно виїхати до Польщі

Легковий автомобіль «Тойота» прибув в пункт пропуск «Рава Руська» вночі. Автівкою до сусідньої країни їхали 42-річний уродженець столиці та двоє пасажирів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ДПС Україна.

Під час проходження контролю один із пасажирів повідомив, що супроводжує через кордон свого батька, який має ІІ групу інвалідності. Однак 36-річний українець не зміг пред’явити усі необхідні документи. Водій автівки намагався переконати прикордонників у тому, що слідує через кордон як волонтер та внесений до системи «Шлях». Проте, після проведення перевірки, двом особам було відмовлено у перетині кордону.

Аби все ж таки домогтись свого та виїхати з України, один із чоловіків спробував підкупити інспектора. На пропозицію хабаря у розмірі  2 000 євро, прикордонний наряд Львівського загону відповів відмовою.

За цим фактом співробітники ВВВБ Держприкордонслужби поінформували представників Нацполіції. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Хабародавців прикордонники передали співробітникам Нацполіції.