Російська влада вербує для війни в Україні нелегалів
Матрьошки в центрі Москви, Росія, 07 грудня 2023 року PAP/EPA/YURI KOCHETKOV

Російська влада вербує для війни в Україні нелегалів

Найманців шукали серед проросійських груп у Сирії, потім — серед іммігрантів у країнах колишнього СРСР, які працюють у Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Російська влада намагається завербувати для війни з Україною іммігрантів. Журналісти ВВС описали історію громадянина Сомалі, який не зміг перетнути кордон з Фінляндією і був засуджений у Росії за порушення міграційних правил.

Російські військові запропонували сомалійцеві роботу протягом року в обмін на хорошу зарплату, медичне обслуговування, право залишитися в Росії після закінчення контракту і навіть возз’єднання з сім’єю. У результаті 12 іммігрантів, у тому числі шестеро сомалійців, прийняли пропозицію, повідомляє ВВС.

Журналісти зазначають, що інформація про вербування іноземців для війни з Україною вже з’являлася раніше. Найманців шукали серед проросійських груп у Сирії, потім — серед іммігрантів у країнах колишнього СРСР, які працюють у Росії. Українська влада підтвердила, що серед загиблих і полонених є громадяни Непалу, Іраку, Замбії та Сомалі.

PAP/І.Я.