Міністри оборони ЄС у Брюсселі обговорюють допомогу Україні та ситуацію у Червоному морі

Міністри оборони ЄС у Брюсселі обговорюють допомогу Україні та ситуацію у Червоному морі

Міністри оборони країн Євросоюзу, які проводять у Брюсселі неформальну зустріч під егідою Бельгійського головування в ЄС, розглянуть продовження допомоги України, розвиток спроможностей європейської оборонної індустрії та ситуацію в Червоному морі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це 31 січня у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів заявила міністр оборони головуючої в ЄС Бельгії Людивін Дедондер.

«Міністри обговорять сьогодні ситуацію в Україні, підтримку ЄС для України у найближчій та у більш віддаленій перспективі, а також як надалі покращити операційну та промислову спроможності ЄС. Ми також матимемо дискусію про ситуацію в регіоні Сахель та у Червоному морі – за участю наших партнерів з НАТО, Об’єднаних націй та Європейського парламенту, щоб зважити на питання безпеки та оперативні виклики. Ми маємо спільні зобов’язання з підтримки миру й стабільності», – зазначила представниця бельгійського уряду.

Як повідомлялося, 31 січня у Брюсселі під егідою Бельгійського головування в ЄС відбувається неформальна зустріч європейських міністрів оборони.

У четвер, 1 лютого, у Брюсселі відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери країн ЄС ухвалюватимуть багаторічний бюджет ЄС на 2024-2027 роки, який включає створення Українського фонду в обсязі 50 млрд євро на наступні чотири роки. Глави держав та урядів розглянуть і пропозиції щодо змін у роботі Європейського фонду миру, який, зокрема, буде використовуватися не лише для компенсацій за постачання зброї й обладнання в Україну, а й для стимулювання європейської оборонної промисловості щодо їхнього виробництва.