Від суботи, 2 грудня, Польща посилено перевіряє на кордоні українські вантажівки
Міністр інфраструктури Польщі Альвін Ґаядхур PAP/Wojtek Jargiło

Від суботи, 2 грудня, Польща посилено перевіряє на кордоні українські вантажівки

Як повідомив міністр інфраструктури Польщі Альвін Ґаядхур, польська сторона розпочала на кордоні, де триває блокада польських перевізників, посилений контроль вантажівок українських перевізників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр інфраструктури Польщі Альвін Ґаядхур заявив, що з суботи здійснюється посилений прикордонний контроль українських перевізників. Очільник міністерства взяв участь у прес-конференції на пункті пропуску Гребенне-Рава Руська у зв’язку з протестом та блокуванням кордону польською транспортною галуззю:

«Від суботи розпочато посилення перевірок українських перевізників, вони є більш інтенсивними. Цьогоріч Інспекція дорожнього транспортну перевірила приблизно 15 тисяч вантажівок з України. До спільних перевірок також були залучені Національна податкова адміністрація, прикордонна служба та поліція. Ми перевіряємо всі аспекти, пов’язані з перевезеннями».

Польські перевізники з 6 листопада протестують у прикордонних переходах з Україною в Дорогуську та Гребенному Люблінського воєводства та Корчовій Підкарпатського воєводства. За годину пропускають кілька фур. На постійній основі оформляються гуманітарні та військові вантажі. Польські перевізники хочуть, серед іншого, запровадити заборону на реєстрацію транспортних компаній з іноземним капіталом у Польщі та вирішити проблеми з українською системою електронної черги.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що вимагатиме від Єврокомісії відновити систему дозволів для українських вантажівок, які приїжджають до Польщі.

IAR/Т.А.