Окупанти можуть відкрити нові напрямки атаки
Ілюстративне фото 72 МЕХАНІЗОВАНА БРИГАДА ІМЕНІ ЧОРНИХ ЗАПОРІЖЦІВ mediacenter.org.ua

Окупанти можуть відкрити нові напрямки атаки

Росіяни хочуть відтіснити українських захисників з пагорбів у районі Вугледара. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росіяни стабільно наступають на кількох ділянках фронту — переважно на Донбасі. Водночас, на думку аналітиків, російські військові можуть спробувати відкрити нові напрямки атаки. 

Останніми днями росіянам вдалося трохи посунути позиції в районах інтенсивних боїв — на захід від Авдіївки та Бахмута. Росіяни наступають також у бік Вугледара.

На думку військового оглядача Олександра Мусієнка, найближчим часом саме на цьому вони можуть зосередити свої зусилля. Як він зазначив, росіяни хочуть відтіснити українських захисників з пагорбів у районі Вугледара, тому що бояться, що якщо Україна отримає більше артилерії та боєприпасів, вона може почати обстрілювати залізничні вузли на окупованих територіях і перекрити російські логістичні шляхи — насамперед в окупованій Волновасі.

Росіяни з осені ведуть наступ. В його рамках була захоплена Авдіївка. Незважаючи на залучення великих ресурсів, їм не вдалося досягти значних успіхів. Оборону України гальмує нестача озброєння, зокрема артилерійських снарядів.

А тим часом в Ростовській області сталася пожежа на теплоелектростанції. Користувачі соцмереж повідомили, що ймовірною причиною стала атака українського безпілотника. Новочеркаська ТЕС, підконтрольна державній енергетичній компанії «Газпром», є одним з найбільших об’єктів такого типу на південному заході росії.

IAR,PAP/І.Я.