Дослідження: зростає відсоток поляків, які підтримують відправлення польських військ в Україну
Ілюстраційне фото ПРдУ/Христина Пічкур

Дослідження: зростає відсоток поляків, які підтримують відправлення польських військ в Україну

Згідно зі свіжим опитуванням для RMF FM і «Dziennik Gazeta Prawna», також поляки значно прихильніше дивляться на дозвіл польським громадянам брати участь у бойових діях в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На передовій українці більше не справляються так добре, як у перший рік війни. Свіже дослідження для RMF FM та «Dziennik Gazeta Prawna» показує, що громадська підтримка військової інтервенції польських військ в Україні зростає. Також поляки набагато прихильніше дивляться на варіант дозволу польським громадянам брати участь у боях за східним кордоном, читаємо на сайті rmf24.pl.

«Подібне дослідження ми проводили рік тому. Як і цього разу, ми поставили полякам запитання: яку допомогу має надати Польща Україні? Тоді схвалення відправлення Війська Польського було нульовим, а підтримка дозволу польським громадянам брати участь у боротьбі була на рівні 3,4 відсотка», — говориться на сайті rmf24.pl.

На сайті зазначається, що зараз «все по-іншому». За даними rmf24.pl, найпопулярнішою залишається надання гуманітарної допомоги українцям (75%). Поляки також обирають допомогу у військовій техніці — як у вигляді постачання боєприпасів, особистої зброї та гранатометів (67,6%), так і важкої техніки (танки, літаки — 54,1%).

«Однак цікава інша статистика. 27,1 відсотка респондентів вказали, що Польща повинна дозволити своїм громадянам воювати в Україні, а 9,4 відсотка навіть вважає, що Польща повинна відправити свої війська за кордон», — говориться у цьому дослідженні.

PAP/Т.А.