В окупованих регіонах України рф розміщує в дитсадках своїх військових

В окупованих регіонах України рф розміщує в дитсадках своїх військових

Загарбники перетворюють тимчасово окуповані території України на суцільну військову базу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України ворог використовує захоплені приміщення для розміщення особового складу Збройних сил рф. Про це пише Центр національного спротиву.

Як читаємо, у регіонах, що перебувають під контролем російських загарбників, продовжують фіксувати випадки розміщення ворожих сил у приміщеннях дитячих садків.

«Останні спорожніли через виїзд населення та демографічну кризу на “звільнених територіях”», — йдеться у публікації.

Центр нацспротиву зауважує, що таким чином виглядає справжнє «покращення», про яке не звітує окупаційна адміністрація.

«Регіони вимирають й перетворюються у суцільну військову базу», — наголошує ініціатива.

Водночас, як повідомляється, на тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують розгортати мілітаристичні табори для українських дітей. Наприклад, гауляйтери анонсували створення на ТОТ Запоріжжя Центру військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання молоді «Воїн», який планують відкрити на базі дитячого оздоровчого табору «Іскра».

Повідомляється, що в клубі підлітків навчатимуть вогневій та інженерній підготовці, тобто готувати до служби в російській армії.

«Все це відбуватиметься під наглядом інструкторів-окупантів з рф. Також дітям планують проводити лекції з промиванням мізків щодо війни, а також “російської історії”», — інформує Центр нацспротиву.

Центр національного спротиву/Х.П.