До Києва прибула спецпредставниця США з питань економічного відновлення України
Пані посол США в Україні Бріджит Брінк (ліворуч) та спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, Київ, 16 вересня 2023 року Бріджит Брінк

До Києва прибула спецпредставниця США з питань економічного відновлення України

До України приїхала спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на hromadske.

Про це повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Щиро вітаю вас з поверненням до Києва», — написала пані посол в X (Twitter).

Зазначимо, президент США Джо Байден 14 вересня оголосив про створення посади спеціального представника США з питань економічного відновлення України, яку обійняла 64-річна Пенні Пріцкер.

Пенні Пріцкер — американська мільярдерка та громадська діячка із відомої родини Пріцкерів у США, що походять від єврейського іммігранта з Києва. Пенні є засновницею низки великих компаній, до 2017 року була міністеркою торгівлі США, входить до переліку Forbes найбагатших людей у США та найвпливовіших жінок у світі.

У Держдепі США пояснювали, що на новій посаді Пенні Пріцкер працюватиме з українським урядом, G7, ЄС, міжнародними фінансовими установами, міжнародними партнерами та американським приватним сектором, «щоб допомогти створити майбутнє України як процвітаючої, безпечної європейської демократії».

Зокрема, спецпредставниця керуватиме зусиллями з формування пріоритетів донорів через координаційну платформу, щоб узгодити їх з потребами України та заохотити міжнародних партнерів до посилення їхньої підтримки України. Також Пріцкер співпрацюватиме з урядом України щодо реформ.