Президент України закликав не використовувати кордон у внутрішньополтичній боротьбі
Будзисько, 1 березня 2024. Протест фермерів на польсько-литовському кордоні PAP/Artur Reszko

Президент України закликав не використовувати кордон у внутрішньополтичній боротьбі

За словами українського лідера, ситуація на кордоні з Польщею вийшла за рамки економіки та моралі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Майже дві з половиною тисячі вантажівок очікують на перетин кордону із польського боку. Про це повідомили у Держприкордонній службі України.
Вирішення ситуації на польсько-українському кордоні треба знайти якомога швидше. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський. За словами українського лідера, ситуація на кордоні з Польщею вийшла за рамки економіки та моралі.

“Нарешті треба знайти вихід із ситуації, особливо на польському кордоні, яка давно переступила як економічні, так і моральні межі. Просто неможливо пояснити, як труднощі скривавленої країни можна використовувати у внутрішньополітичній боротьбі”.

Тим часом, заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна підтвердив інформацію, що Польща веде неофіційні переговори з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо поступок для польським фермерам. За його словами, поступки стосуватимуться “всього, що тільки можливо, як із “Зеленої угоди”, так і з напливу продуктів, які спричиняють постійний збій на ринку

IAR,PAP/І.Я.