Не отримали письмових гарантій: польські фермери поновлять протести на КПП Медика
Ілюстраційне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/954140

Не отримали письмових гарантій: польські фермери поновлять протести на КПП Медика

Початково «Oszukana Wieś» планує відновити протести до 10 січня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У четвер, 4 січня, близько 08:00 (за варшавським часом) польські фермери планують відновити протест біля польсько-українського пункту пропуску в Медиці на Підкарпатті. За словами представників місцевого осередку «Oszukana Wieś», вони не отримали від уряду письмових гарантій щодо задоволення їхніх вимог. Мова, зокрема, про субсидії на кукурудзу, двовідсоткові кредити на порятунок господарств і відмова від підвищення сільськогосподарського податку.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Міхал Федусьо, протестувальники повертаються на кордон через 11 днів після припинення своєї акції. За словами лідера підкарпатського осередку «Oszukana Wieś» Романа Кондрува, вони сподівалися, що протягом цього періоду в уряді будуть досягнуті домовленості, згідно з якими фермерам нададуть письмові гарантії щодо призначення коштів для задоволення їхніх вимог.

«Ми хочемо мати письмове підтвердження щодо захисту, тоді ми зможемо відмовитися від цього протесту. Ми не хочемо, щоби нам розповідали, що все добре, коли не зовсім все так добре», — пояснив чоловік.

Як поінформував, своєю чергою, міністр сільського господарства Чеслав Сєкєрський, він обговорював вищезгадані вимоги протестувальників у міністерстві в присутності прем’єр-міністра Дональда Туска. Міністр запевнив у тому, що кошти, спрямовані на захист фермерів, закладено в бюджет.

Попри усні запевнення, Роман Кондрув, однак, зазначає, що на папері їх немає. Початково «Oszukana Wieś» планує відновити протести до 10 січня. Впродовж години протестувальники пропускатимуть три транспортні засоби.

IAR/Х.П.