Володимир Зеленський зустрінеться з Джозефом Байденом
Ілюстраційне фото Wikimedia Creative Commons/California National Guard – Public Affairs Specialist/CC BY 2.0

Володимир Зеленський зустрінеться з Джозефом Байденом

Минулого тижня республіканці в Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні. Це, як сигналізувала українська влада, створює ризик програшу війни, яку розпочала росія. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Американська військова допомога для України в її оборонній війні – це головна тема візиту українського лідера Володимира Зеленського до Сполучених Штатів. Політик відвідає Білий дім, де зустрінеться з президентом Джо Байденом. Також заплановані переговори в Конгресі США.

За словами кореспондента Польського радіо Павла Бушка, за візитом уважно стежать у Києві, адже від Сполучених Штатів багато в чому залежить доля війни.

Минулого тижня Сенат США відхилив надання Києву військової підтримки в розмірі 60 мільярдів доларів. Це, як сигналізувала українська влада, створює ризик програшу війни, яку розпочала росія.

«Якщо це станеться, це також буде поразка всього Заходу», – вважає український публіцист Віталій Портников. Як наголошує журналіст, це проблема не лише України, а питання гідності всього цивілізованого світу та його здатності протистояти викликам. Віталій Портников зазначає, що якщо світові диктатури побачать відсутність такої здатності, то почнуть створювати нові конфлікти, загинуть ще тисячі людей і з’являться мільйони біженців.

«Для американського президента поразка України буде особистою поразкою», – наголошує відомий український публіцист.

Також під час свого перебування у США Володимир Зеленський зустрінеться з усіма сенаторами та спікером Палати представників Майком Джонсоном.

IAR/Х.П.