Сокіл зіграє на Кубку чотирьох мерів у Польщі
Фото ФХУ. Перші ігри у міжсезоння «Сокіл» проведе у Польщі

Сокіл зіграє на Кубку чотирьох мерів у Польщі

Чемпіони України отримали запрошення на міжнародний турнір. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на sport.ua.

Київський «Сокіл» візьме участь у міжнародному турнірі, який отримав назву «Кубок чотирьох мерів»: Києва, Тихи, Сосновця та Освенцима. Змагання відбудуться 23-25 серпня на трьох польських аренах.

«Під час ЧС-2022 з хокею українська делегація організувала зустріч для інших федерацій, – розповідає мер міста Тихи Анджей Дзюба. – Саме там розпочалися перші розмови про турнір. Президент київського «Сокола» поцікавився, чи зможе команда провести вирішальний момент підготовчого періоду в Польщі. Звичайно, я відповів, що ми з радістю приймемо команду з України. Потім я зателефонував меру Сосновця Аркадіушу Ченцінському, і ми домовилися, що «Сокіл» буде тренуватися в Сосновці та Тихах. Пізніше ми спілкувалися і з владою Освенцима, і так народилася ідея турніру. Крім того, ми спілкувалися з Віталієм Кличком і, можливо, до нас також завітає мер Києва».

Свій перший матч у міжсезоння «Сокіл» зіграє у Сосновці 23 серпня проти місцевого «Заглембє». Потім підопічні Олега Шафаренка переїдуть до Освенцима, де в день Незалежності України схрестять ключки з бронзовими призерами минулого чемпіонату Польщі – «Унією». Зрештою, в заключний день бліц-турніру – 25 серпня кияни перевірять свою готовність до нового сезону у дуелі з ГКС «Тихи» на майданчику суперника.

Додамо, що у складі всіх польських суперників «Сокола» виступає щонайменше один хокеїст з України.