Варшава: 13 серпня у Цитаделі відкриється сучасний Музей Війська Польського
Ілюстраційне фото. Винищувач МіГ-29 в Музеї Війська Польського Wikimedia Creative Commons/Jarosław Wasilewski – Own work/CC BY-SA 3.0

Варшава: 13 серпня у Цитаделі відкриється сучасний Музей Війська Польського

На виставці буде представлено історію польського війська та найважливіших постатей в історії Польщі. У майбутньому планується також будівництво північного павільйону, де розповідатимуть про новітню історію польської армії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У неділю, 13 серпня, Музей Війська Польського відкриє для відвідувачів свої двері у новому місці. У зв’язку з цим у Варшавській цитаделі буде організовано історичний пікнік із можливістю ознайомитися з інавгураційною виставкою.

Виставка представлятиме історію польського війська та найважливіших постатей в історії Польщі. Однак це не остаточний варіант експозиції, адже музей планує подальший розвиток і розширення протягом наступних років.

Як говорить речник Музею Війська Польського Томаш Шуманський, нова експозиція базується, зокрема, на артефактах і реконструкціях фрагментів найважливіших польських пам’яток.

Раніше Музей Війська Польського знаходився на Єрусалимських алеях, 3, поруч із Національним музеєм Польщі. Тепер його новим місцем розташування є Цитадель.

Виставка розвиватиметься впродовж наступних років. Планується також будівництво північного павільйону, де розповідатимуть про новітню історію польської армії.

Прийдешньої неділі, 13 серпня, музей працюватиме з 13:00 до 18:00. Вхід вільний.

IAR/Х.П.