Вогнеборці з польського Парчева передали колегам із Сарн пожежний автомобіль

Вогнеборці з польського Парчева передали колегам із Сарн пожежний автомобіль

15 березня в Парчеві Люблінського воєводства відбулася передача пожежно-рятувального автомобіля для 5-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Сарнах на Рівненщині. Про це інформує Люблінське воєводське управління Державної пожежної служби Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

«Автомобілем із 20 березня 1985 р. користувалося Повітове управління Державної пожежної служби в Парчеві. Протягом цього періоду його постійно підтримували в експлуатаційній та бойовій готовності та застосовували під час рятувальних операцій, у яких був необхідний значний запас води для пожежогасіння. Крім того, його часто використовували для забезпечення водою в санітарних цілях у районах, де траплялося пошкодження в системі водопостачання або де вона була забруднена», – повідомляє Люблінське воєводське управління Державної пожежної служби Польщі на своїй сторінці у Facebook.

Як інформує Головне управління ДСНС у Рівненській області, автомобілем користуватиметься 5-й державний пожежно-рятувальний загін у Сарнах. Він може перевозити 18 т води, тож служитиме для гасіння великих пожеж, зокрема лісових.

Також автомобіль за необхідності забезпечуватиме громадян питною або технічною водою для санітарних цілей у районах, де сталося пошкодження водопровідної мережі або її забруднення.

Після передачі автомобіля водії сарненського пожежно-рятувального загону пройшли навчання з експлуатації транспортного засобу.

ВМ

Фото: Люблінське воєводське управління Державної пожежної служби Польщі