Посол України закликав Польщу підтримати Київ на шляху до ЄС
Варшава, 20.11.2023. Посол України в Польщі Василь Зварич PAP/Leszek Szymański

Посол України закликав Польщу підтримати Київ на шляху до ЄС

Входження України до Європейського Союзу є надзвичайно важливим для безпеки України, Польщі та всього світу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Посол України в Польщі Василь Зварич звернувся до Польщі за підтримкою у прагненні Києва до членства в Європейському Союзі та НАТО. У Канцелярії Прем’єр-міністра відбулася п’ята Варшавська конференція. Це постійна робоча оглядова конференція, головна мета якої огляд діяльності на підтримку України.

У своєму виступі Посол наголосив, що входження України до Європейського Союзу є надзвичайно важливим для безпеки України, Польщі та всього світу:

«Ми разом маємо подбати про те, щоб ніяке вето не завадило нам у цьому рішенні. Рішення буде насправді історичним, як для України, так і для Польщі і всього вільного світу. Це також буде великий жест подяки для наших героїв, які борються і віддають свої життя під синьо-жовтим прапором»

Уповноважений уряду у польсько-українських справах Ядвіга Емілевич запевнила, що Польща готова підтримати Україну в цьому процесі:

«Ми уже цю підтримку і цю роботу розпочали. Уже відбулось пілотне навчання управлінців, як з Києва так, і з регіонів. Друга група за два тижні приїде на подібне навчання. Ми підготували такий проект, який охопить сотню посадовців як центрального рівня, так і обласного»

На початку грудня заплановане засідання Європейської ради, під час якого мають ухвалити рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу.

IAR/І.Я.