Під час нападу консул Польщі з дітьми перебував у костелі в Стамбулі
Турецька поліція оточила місце нападу на костел у Стамбулі, Туреччина, 28 січня 2024 року PAP/EPA/ERDEM SAHIN

Під час нападу консул Польщі з дітьми перебував у костелі в Стамбулі

Консул і його сім’я під час нападу не постраждали. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генеральний консул Республіки Польща Вітольд Лесьняк із дітьми брали участь у недільній месі у костелі в Стамбулі, під час якої двоє озброєних нападників застрелили одного з вірян. Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

«Консул і його сім’я у результаті нападу не постраждали», — зазначає портал TR Haber. Додано, що після першого пострілу у нападників заклинило зброю.

Двоє осіб у масках здійснили напад у костелі в Стамбулі в неділю, 28 січня, близько полудня, убивши одну людину, яка відвідувала месу. Мотиви нападу залишаються незрозумілими, у Туреччині триває поліцейська операція із затримання нападників.

Після нападу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з польським консулом, про що його речник повідомив у соцмережах.

«Пошук двох виконавців цього нападу триває. Будьте обережні та дотримуйтеся рекомендацій місцевої влади», — звернулося у повідомленні консульство Польщі в Стамбулі.

«МЗС повідомляє, що дипломатичні та консульські служби Польщі стежать за ситуацією на місці», — зазначили в посольстві Польщі в Анкарі.

Смертельною жертвою нападу у костелі став 52-річний чоловік. На кадрах нападу видно, як двоє чоловіків заходять до храму слідом за своєю жертвою, в яку стріляли відразу після входу.

«За словами очевидців, нападники втекли з місця нападу без транспорту», — повідомляє турецький портал.

PAP/І.Я.