Фейк! Ліквідація у Запоріжжі іноземних найманців і бійців ЗСУ в готелі, де насправді денний літній табір для дітей та цивільні
Ілюстрація Depositphotos

Фейк! Ліквідація у Запоріжжі іноземних найманців і бійців ЗСУ в готелі, де насправді денний літній табір для дітей та цивільні

Учергове польський Niezależny dziennik polityczny у своєму телеграм-каналі, що регулярно відверто транслює проросійську риторику на польську аудиторію, поширює фейк про знищення іноземних  найманців та бійців ЗСУ.  Нещодавно російськими ракетами було поцілено в готель Reikartz у Запоріжжі, в якому за версією пропагандистів перебувало багато іноземних найманців і бійців ЗСУ. В результаті ракетного обстрілу нібито загинули 45 найманців і військових НАТО, 70 отримали поранення.

Скрін з ТГ-каналу Niezależnydziennik polityczny

Для чергового фейку російські пропагандисти використали подію 10 серпня, коли близько 19:20 армія РФ завдала удару по об‘єкту цивільної інфраструктури Запорізької області. Насправді, одна людина загинула, 16 людей дістали поранень, з них четверо дітей.

Ось що розказали не просто очевидці, а мешканці знищеного готелю, які перебували на місці трагедії.

Окрім того, в цьому готелі,  по якому вдарили російські війська, не одноразово зупинялися співробітники ООН. Координаторка ООН в Україні Деніз Браун заявила, що «приголомшена» звісткою про російський удар по готелю Reikartz у Запоріжжі. «Це абсолютно неприпустимо. Я зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто. Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні минулого року», – заявила вона.

Може, тому ворогам України всюди ввижаються іноземні найманці. Хоча насправді у цей період в даному готелі проводився денний літній табір для дітей від 6 до 13 років, які перебували там до 18.00. Саме тому обійшлося мінімальними жертвами, на щастя. Це факт підтверджує Міністерство оборони України у Twitter.

Тобто цілилися у дітей!

Скрін зі сторінки Міністерства оборони України у Twitter

Таким чином, чергова вигадана дезінформація, побудована на події реального теракту та злочину російських військ проти мирного населення України.

Анна Стожко

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie