Росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні
Руйнування після російського обстрілу на Миколаївщині, 19 липня 2023 PAP/Alena Solomonova

Росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні

Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється, — повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведення 20 липня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Розпочалася 512-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Уночі на 20 липня російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється, — повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведення 20 липня.

Упродовж минулої доби ворог задіяв для масованого ракетно-авіаційного удару по території України 16 крилатих ракет морського базування «Калібр», вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет «Онікс», одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу «Shahed». За результатами бойової роботи протиповітряної оборони знищено 13 крилатих ракет «Калібр», одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА «Shahed».

Крім того, ворог завдав 78 авіаційних ударів та здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу. Також українськими захисниками було знищено два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії упродовж доби уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога. 

Офіційна сторінка Генштабу ЗСУ у Facebook/М.К.