Wprost: у Європі сформувалась коаліція колаборантів
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna/pxhere.com/pl/photo/556183

Wprost: у Європі сформувалась коаліція колаборантів

У Європі твориться коаліція колаборантів, які підтримують Росію, які прагнуть побудувати свою владу в своїх державах за образом і подобою Путіна. За цими кроками стоїть гра Москви, пише видання Wprost. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Путін досягає більшого успіху руйнуючи коаліції держав, що підтримують Україну, ніж його війська на фронті. Замасковані дії на політичній арені, підкріплені економічними аргументами, дають Кремлю все більше шансів вийти з-під гніту війни, яка ледь не змела команду Путіна, пише Wprost.

У Європі сформувалась коаліція  колаборантів, які підтримують Росію. Неформальний союз ультраправих партій, які прагнуть побудувати свою владу в своїх державах за образом і подобою Путіна, прагне отримати владу. Тут немає ніяких збігів — за цими кроками стоїть гра Москви, пише видання.

Як працює російська дипломатія за лаштунками невідомо, але за наслідками бачимо, що вона ефективна. Хоча б на прикладі імміграційного наступу на Європу, за яким Путін стояв роками. 

До великого друга Путіна Віктора Орбана приєднався прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, а тепер і Герт Вілдерс з Нідерландів. Автократи, одягнені в псевдопатріотичні, ультраправі гасла, вони стали ворогами своїх народів в ім’я влади, подібної до путінської, пише видання. За допомогою популізму вони захопили владу у власних країнах і розкручують спіраль путінської стратегії, яку ще на початку цього століття він поставив своєю головною метою: роззброєння НАТО. Адже Північноатлантичний альянс є перешкодою на шляху до відновлення радянської імперії та відновлення впливу у Східній Європі, нагадує Wprost. 

Діагностувати наміри Москви не складно, але одного лише діагнозу недостатньо. Потрібна стратегія протидії намірам Путіна.  

Тижневик додає, що Україна переживає найважчі часи з початку війни. Це не лише зима, але й низка інших явищ, які серйозно підривають ентузіазм у всіх країнах, що підтримують Україну.  

Wprost/Д.Н.