У Варшаві відбулась демонстрація у підтримку України
Ілюстраційне фото Wikimedia Creative Commons

У Варшаві відбулась демонстрація у підтримку України

Демонстранти вимагали негайно надати Україні зброю для захисту цивільного населення, ізолювати російських дипломатів, а також схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 8 січня, у Варшаві відбулася акція «STOP rUSSIAN TERROR». Учасники зібралися біля представництва Європейської Комісії з вимогою надати Україні зброю для захисту цивільного населення.

Демонстранти також вимагали ізоляції російських дипломатів та використання заморожених активів рф для допомоги Україні.

У заході взяли участь українці, поляки, жителі столиці. 

Як наголосив співорганізатор демонстрації, представник Комітету захисту демократії Яцек Вишневський, ситуація в Україні – критична.

«Нам потрібно нагадати, що війна триває і в ній гинуть люди… В Україні – критична ситуація. Є цілі міста, які мають проблеми з опаленням. Діти, замість того, щоб спати в своїх ліжках, йдуть ночувати в метро, тому що там хоча не падають бомби», – сказав він.

Яцек Вишневський підкреслив, що якщо найближчим часом Україна не отримає коштів на утримання армії та продовження війни, то «їй доведеться відійти до оборони або програти на багатьох ділянках фронту».

«Сьогодні допомогу Україні блокує Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Ми вимагаємо, щоб Європа знайшла спосіб покласти цьому край», – наголосив співорганізатор демонстрації у Варшаві.

РАР/І.Т.