Вірші українських поеток видали у Варшаві. Невдовзі їх презентують у Луцьку

Вірші українських поеток видали у Варшаві. Невдовзі їх презентують у Луцьку

У Луцьку відбудеться презентація двомовної поетичної збірки «Nie zabrałam z sobą radości», яка вийшла в рамках проєкту «Спільномова» за підтримки Товариства польських письменників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

«Унікальна можливість почути поезію в авторському виконанні, а також у перекладах!» – зазначає Луцька літературна резиденція «Місто натхнення», запрошуючи всіх охочих 11 лютого відвідати  Музейний простір «Окольний замок» (Луцьк, вулиця Кафедральна, 6).

Цього дня о 15:00 тут відбудеться презентація поетичних текстів шістьох українських поеток, перекладених польською мовою.

Збірку «Nie zabrałam z sobą radości» в грудні 2023 р. видав варшавський осередок Товариства польських письменників у рамках ініціативи «Спільномова».

До неї увійшли тексти учасниць проєкту Мар’яни Савки, Олени Рибки, Дзвінки Матіяш, Йордани Дранчук, Юлії Бережко-Камінської та Ольги Ольхової. Їхні вірші польською мовою переклали Збігнев Збіковський та Богдан Баран.

Як зазначають організатори, презентувати книжку до Луцька приїдуть ініціатори видання, зокрема професорка Інституту літературознавчих досліджень Польської академії наук, голова Товариства польських письменників Анна Насіловська, керівник варшавського осередку Товариства польських письменників Збігнев Збіковський та ініціаторка проєкту популяризації української літератури в Польщі «Спільномова» Ольга Ольхова.

ВМ