У Польщі створять групу для оцінки роботи Смоленського підкомітету
Ілюстраційне фото Wikimedia Creative Commons

У Польщі створять групу для оцінки роботи Смоленського підкомітету

Новостворена комісія буде оцінювати роботу самої Смоленської підкомісії, а не досліджувати причини Смоленської катастрофи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив про створення групи експертів, які вивчатимуть роботу так званої Смоленської підкомісії.

Експертну групу очолить полковник-пілот Лєшек Блах, керівник групи забезпечення якості авіації Управління військової авіації.

«Ми створюємо групу щодо вивчення фунціонування Смоленської підкомісії, що займалась аналізом авіакатастрофи. Ми будемо оцінювати роботу самої підкомісії, а не досліджувати причини катастрофи. Це вже було зроблено раніше комісією пана Міллера», – поінформував посадовець.

Підкомісія, яку очолював Антоні Мацєревич, була розформована в середині грудня минулого року.

За словами віце-прем’єр-міністра та очільника Міністерства оборони, група має вивчати, серед іншого, питання фінансування Смоленської підкомісії. 

Початкова вартість функціонування підкомісії Мацєревича була оцінена в 36 мільйонів злотих, з яких 13 мільйонів злотих було витрачено на дослідження та аналіз.

Новостворена команда працюватиме до 30 червня 2024 року.

IAR/І.Т.