Польща призначила нового посла в Україні

Польща призначила нового посла в Україні

Новим послом Польщі в Україні стане 68-річний історик і журналіст Ярослав Гузи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Наказ про призначення Ярославу Гузи вручив міністр закордонних справ Збігнєв Рау, передає Укрінформ із посиланням на МЗС Польщі.

“Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау вручив накази про призначення послами: Ярослав Гузи стане послом РП в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Рау вручив накази про призначення послам у В’єтнамі, Боснії й Герцеговині та Анголі.

Ярослав Гузи – соціолог за освітою, в комуністичні часи провадив активну опозиційну діяльність, за що був інтернований. На початку 90-х років був радником міністра оборони, потім займався підприємництвом. Дружина – відома польська журналістка, гендиректорка телеканалу “Белсат” Агнєшка Ромашевська-Гузи.

Про плани призначення Гузи послом в Україні у березні повідомляв Rmf24. Тоді в коментарі Укрінформу він не підтвердив, але й не спростував цієї інформації.

На посаді посла Польщі в Україні Ярослав Гузи змінить Бартоша Ціхоцького, який обіймає її з лютого 2019 року.

Нагадаємо, Ціхоцький був єдиним послом з країн ЄС, який залишився в Києві 24 лютого 2022-го, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Фото: МЗС Польщі