Підкарпатська воєвода оголосила про створення спеціальної групи з питань сільського господарства
Ряшів, 06.01.2024 р. Міністр сільського господарства і розвитку села Чеслав Сєкєрскі (2П), лідер руху “Ошукане село” Роман Кондрув (Л) та Підкарпатська воєвода Тереза Кубас-Гул (3Л) під час прес-брифінгу після зустрічі у Підкарпатському воєводському управлінні в Ряшеві PAP/Darek Delmanowicz

Підкарпатська воєвода оголосила про створення спеціальної групи з питань сільського господарства

Спеціальна консультативна група включатиме представників сільськогосподарських організацій, що займаються виробництвом та переробкою агропродовольчих товарів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Підкарпатська воєвода Тереза Кубас-Гул оголосила про створення спеціальної консультативної групи з питань сільського господарства, котра об’єднає представників сільськогосподарських організацій, що займаються виробництвом та переробкою агропродовольчих товарів.

Тереза Кубас-Гул також оголосила, що Інспекція автомобільного транспорту та Державна податкова інспекція вже проводять перевірку вантажів, які ввозяться до Польщі через кордон. 

«Ми прагнемо переконатися, що ці перевезення здійснюються відповідно до чинного законодавства у цій галузі», — сказала Кубас-Гул.

Вона додала, що наступного тижня зустрінеться з відповідними службами, аби поговорити про посилення контролю товарів, які перевозяться через польський кордон.

У суботу, 6 січня, протест фермерів на польсько-українському прикордонному переході в Медиці було припинено. Це результат укладеної угоди між представниками руху «Ошукане село» з польським міністром сільського господарства та розвитку села, а також підкарпатською воєводою.

IAR/O.T.