На Рівненщині реалізовано проєкт "Покращення пожежної безпеки мешканців Рівненської області"

На Рівненщині реалізовано проєкт “Покращення пожежної безпеки мешканців Рівненської області”

В рамках програми “Polska Pomoc” на Рівненщині реалізовано проєкт “Покращення пожежної безпеки мешканців Рівненської області”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Головне управління ДСНС України в Рівненській області.

27 листопада в місті Рівне на базі 1-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області відбулася передача спеціального обладнання для рятувальників міського гарнізону ДСНС.

А саме аналізатора ртуті Mercury Tracker 3000-XS та 16-ти індивідуальних дозиметрів гамма-випромінення ДКГ-21М, що були придбані польськими колегами в рамках програми “Polska Pomoc”, виділених Міністерством закордонних справ Республіки Польща для посилення співпраці із безпекових питань з українськими партнерами.

В передачі спеціального обладнання брали участь: Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір МІСЯК, В.о начальника Рівненської обласної військової адміністрації Сергій ПОДОЛІН, Т.в.о начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області Олег ПАНЮК.

Варто нагадати, що у межах співпраці з польським консульством керівництво ДСНС Рівненщини ще 17 липня цього року підписали договір про вдосконалення моніторингу пожежної безпеки. І сьогодні Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк знову завітав до служби порятунку для передачі обладнання нашим рятувальникам.

Це вагомий внесок у безпеку мешканців Рівненщини. Адже на території області є атомна електростанція, об’єкти хімічної промисловості, неподалік знаходиться «Хмельницька АЕС». Потрібно бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій. Крім того, в такі складні часи кожному з нас важливо почувати себе захищеним.

Вдячні нашим польським партнерам за підтримку!

Довідково: 
Аналізатор ртуті Mercury Tracker 3000-XS – це компактний аналізатор для моніторингу та вимірювання концентрації ртуті у повітрі в режимі реального часу.

Індивідуальний дозиметр гамма-випромінення ДКГ-21М – це портативний, професійний індивідуальний дозиметр для швидкого визначення дози рентгенівського та гамма випромінювання.