З 27 листопада пункт пропуску «Медика-Шегині» блокуватимуть цілодобово
Черга вантажівок на пропускному пункті, Лапаївка, 26.11.2023 р. PAP/Darek Delmanowicz

З 27 листопада пункт пропуску «Медика-Шегині» блокуватимуть цілодобово

Від понеділка, 27 листопада, польські протестувальники розпочнуть цілодобове блокування пункту пропуску «Медика-Шегині». Досі воно було частковим. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З понеділка 27 листопада розпочнеться цілодобова блокада пункту пропуску «Медика-Шегині».

Про це в ефірі українського телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Посадовець нагадав, що рух заблокований у чотирьох пунктах перетину польсько-українського кордону: «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребенне» та «Шегині – Медика».

Як поінформував Демченко, станом на ранок 26 листопада, за інформацією від польських прикордонників, на цих чотирьох напрямках в чергах на території Польщі в бік України перебувало близько 3,5 тисяч вантажних транспортних засобів, найбільше — навпроти пункту пропуску «Шегині», а також навпроти пункту пропуску «Рава-Руська».

Нагадаємо, 23 листопада до протестувальників доєднались фермери, які влаштували пікет і блокування пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною. До цього часу це був єдиний перехід, який не перекривали перевізники.

Польські перевізники блокують рух вантажівок на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Вони вимагають, серед іншого, повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Радіо Свобода/І.Т.