Президент «Київстару» пояснив, як хакерам вдалося зламати захист компанії
Офіс «Київстар» на проспекті Шевченка у Львові. Ілюстативне фото By Maksym Kozlenko – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64672262

Президент «Київстару» пояснив, як хакерам вдалося зламати захист компанії

Олександр Комаров пояснив, що питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Хакерам вдалося уразити кіберзахист українського оператора мобільного зв’язку «Київстар» за допомогою скомпрометованого облікового запису одного зі співробітників.

Про це повідомляє Громадське телебачення з посиланням на президента компанії Олександра Комарова.

Він пояснив, що питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери».

«Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство», — наголосив Комаров.

За його словами, компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології та з початку повномасштабного вторгнення рф відбила близько 500 кібератак.

«Робили вони це, щоб покласти найбільшу телекомінфраструктуру в країні, щоб посіяти неприємності, емоційно вразити українців… триває війна — це один зі способів війни проти України», — резюмував президент «Київстару».

Зазначимо, що російські хакери із так званої групи «Солнцепек», які відповідальні за злам мобільного оператора, висловили «подяку небайдужим співробітникам “Київстар”».

Під вечір 13 грудня в «Київстарі» почали включення голосовго зв’язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS. Згодом компанія почне надання компенсацій абонентам.

hromadske.ua/О.T.