Заблоковані на кордоні з Польщею вантажівки доставлять в Україну залізницею
Перемишль, 07.12.2023 р. Вантажівки на перемишльській кільцевій дорозі Foto: Pxhere/domena publiczna CC0 Domena publiczna

Заблоковані на кордоні з Польщею вантажівки доставлять в Україну залізницею

Наразі Укрзалізниця чекає на результати роботи тестового контейнерного поїзда. Якщо ця ідея спрацює, фури почнуть масово переправляти поїздом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Вантажівки, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, доправлятимуть в Україну контейнерними поїздами.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерія Ткачова, якого цитує інформагенція «Інтерфакс-Україна». Ткачов наголосив, що таке перевезення фур поки тестують.

З його слів, наразі польські митники проводять огляд тестового контейнерного поїзда, який навантажений 23 фурами. Триває процес узгодження габаритів вантажів і наявності у вантажівках пального.

Також Ткачов підтвердив правдивість відео, яке нині поширюють у соцмережах. На ньому залізницею перевозять українські вантажівки.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Грубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні). У нас уже є завантажені 23 контейнерні вагони з фурами», — сказав Валерій Ткачов.

Наразі «Укрзалізниця» чекає на результати роботи тестового контейнерного поїзда. Якщо ця ідея спрацює, фури почнуть масово переправляти поїздом.

Зі слів заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці», оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».

Суспільне/О.Т.