Президент Анджей Дуда відправиться до Дубаю на кліматичний саміт
Ілюстраційне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1038508

Президент Анджей Дуда відправиться до Дубаю на кліматичний саміт

Cвітові лідери говоритимуть про ефективну боротьбу з глобальним потеплінням. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда 30 листопада вилітає на Дубайський кліматичний саміт. Очікується, що на щорічній зустрічі, організованій цього разу Об’єднаними Арабськими Еміратами, світові лідери говоритимуть про ефективну боротьбу з глобальним потеплінням. Однак експерти вважають, що переговори не принесуть значних результатів.

«Організатори прогнозують, що до Expo City в Дубаї приїдуть 70 тисяч людей: політики, експерти, активісти та журналісти. Участь у саміті не візьмуть лідери двох країн, які найбільше забруднюють довкілля  — президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін.

Також буде відсутній Папа Римський Франциск, чий приїзд був скасований за станом здоров’я. Очікується, що політики в Дубаї візьмуть на себе зобов’язання щодо виконання домовленостей, досягнутих на попередніх кліматичних самітах, і знайдуть подальші шляхи боротьби з глобальним потеплінням.

Лідери також обговорять механізми компенсації країнам, що розвиваються, за всі роки, коли швидкий промисловий розвиток на Заході сприяв зміні клімату. Зустріч затьмарює нещодавня новина про те, що господарі конференції, Об’єднані Арабські Емірати, хочуть укласти нові контракти на продаж нафти під час саміту. Це суперечить ідеї ООН щодо скорочення використання викопного палива», — розповів кореспондент.

Кліматична конференція в Дубаї триватиме два тижні та як очікується, завершиться прийняттям учасниками нових кліматичних зобов’язань.

IAR/А.Л.