Фейк: винищувач F-16 вразливий перед російськими ППО С-300 і С-400 та Су-35
Ілюстрація проєкту «Stop Lie»

Фейк: винищувач F-16 вразливий перед російськими ППО С-300 і С-400 та Су-35

Днями на польськомовному ресурсі UKR LEAKS, який пише про себе, що він є «Центром розслідувань UKR LEAKS колишнього офіцера українських спецслужб Василя Прозорова», а насправді це канал зрадника України, поширено допис про те, що відставний офіцер армії США Деніел Девіс заявив, що F-16 вразливий до атак російських систем протиповітряної оборони, таких як С-300 і С-400. У статті для 19FortyFive, яка є першоджерелом, він пише, що в повітряному бою з російськими Су-35 винищувач опиниться в невигідному становищі.

Скріншот із TG-каналу UKRLEAKS

Перш ніж перейти до детального аналізу та спростування фейку, хочу нагадати що власник медіаресурсу Василь Прозоров, який поширив допис, є колишнім офіцером Служби безпеки України. В 2019 році він втік до Росії.  

Таким чином, варто піддавати сумніву достовірність будь якої інформації, яка поширюється через медіаресурси, пов’язані з Прозоровим.

Однак, повернемося до допису на UKRLEAKS і до особистості відставного офіцера армії США Деніела Девіса. На сайті 19FortyFive, де він має близько 200 своїх статей написано, що Девіс є старшим науковим співробітником із питань пріоритетів оборони та колишній підполковник армії США, який чотири рази брав участь у бойових діях. Він є автором книги «Одинадцята година в Америці 2020 року». В своїх статтях він явно симпатизує Росії і негативно налаштований проти України. Наприклад останні його статті мають такі назви: «Важка правда: Україна не має реалістичного шляху до перемоги над Росією», «Жорстка реальність: останній наступ України провалився». А ще російські пропагандистські медіа часто цитують Деніела Девіса як експерта. Це яскравий приклад використання західних експертів у російській дезінформації.

Даніел Девіс. 19fortyfive.com

Чому це фейк? Найперше, невідомо про факти збиття літаків F-16 російськими системами ППО С-300 та С-400. Також невідомо про повітряні бої між винищувачами F-16 та російськими Су-35. Тому всі озвучені прогнози є не більше ніж домислами, які потім використовують російські пропагандисти у власних цілях.

Однак, топ-пілот F-16 авіації США підполковник у відставці Ден Гемптон розповів в інтерв’ю “Фактам”, яким би був повітряний двобій F-16 і Су-35. За його словами всього є два типи повітряного бою – на великій відстані з використанням датчиків і радарів та на ближній відстані.

“Радар у Су-35 – це технології 30-річної давнини, радар у F-16 набагато досконаліший і дає вам набагато більше можливостей збивати цілі на великій відстані. І не лише одну, а багато цілей. Стільки цілей – скільки у вас ракет. Водночас, коли говорити про ближній бій, то F-16 непомітніший завдяки невеликим формам і високій обтічності, чого, наприклад, бракує Міг-29. Крім того, американський винищувач дуже маневрений”, — пояснив пілот. На його думку з тієї інформації яку він знає про повітряні бої в Україні, то тут росіяни використовують ту саму тактику, що й на землі: просто намагаються перемогти кількістю без жодних проявів креативності, яку демонструють українські пілоти. Із його спогадів із тренування з російськими льотчиками: “Російські пілоти йшли прямо вгору і думали, що це спричинить нам якісь проблеми з радарами – і ми їх не побачимо. Але ми просто кожного разу стріляли їм у “живіт”. Тож у них дуже неправильне уявлення про сучасний повітряний бій”, — пояснює пілот.

306 літаків і 291 гвинтокрил втратила Росія в українському небі з початку повномасштабної агресії. Наразі відомо про чотири втрачених в Україні Су-35, і щонайменше один впав за дуже загадкових обставин. Авіаційний експерт Валерій Романенко, переглянувши фото цього Су-35, припустив, що у росіян проблеми з управлінням цим літаком. Натомість, винищувач F-16 у Повітряних силах України вважають найбільш відповідним інструментом для захисту українського неба. «Бралась сукупність факторів, наявність цих літаків, готовність країн і так далі. Тому найвірогідніший кандидат – це все ж таки F-16, який має велику номенклатуру, може вражати, на великих відстанях, наголошую, повітряні цілі», – розповів речник Повітряних сил України Ігнат.

Експерт з авіації Костянтин Криволап в ефірі каналу 24 розповів, що всі російські літаки – одинаки, які літають у повітряному просторі самі по собі. Концепція F-16 та всієї натівської авіації зовсім інша, адже це групові дії літаків і у цій групі кожен виконує свою функцію. Су-35 порівняно з F-16 зовсім молодий літак. Проте F-16 завдяки своїй модифікації бачить далі, ніж російський “колега”. Крім того, він має ракетне озброєння повітря-повітря. “Су-35 ще тільки злетів і набирає висоту, а F-16 знає, що там щось злетіло та має інформацію, що у цій точці простору є Су-35 і його треба збивати”, – розповів Криволап.

А ще пропоную читачам звернути увагу на новину 5-річної давності на сайті topwar про те, що замість ізраїльських F-16 радар С-400 виявив… пасажирські літаки. Це дуже красномовно говорить про «можливості» російської системи ППО С-400.

І на завершення. У 2019 році Туреччина провела випробування С-400 на літаках F-16.

Результати тестування не були озвучені, однак вже у 2021 році Туреччина звернулася до США щодо купівлі 40 винищувачів F-16. Це більш ніж красномовно говорить про результати випробувань у 2019 році на користь F-16.

Олена Коцеруба

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства