У Варшаві знову протест фермерів: мерія заборонила в'їзд тракторів до міста
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

У Варшаві знову протест фермерів: мерія заборонила в’їзд тракторів до міста

Мер Варшави Рафал Тшасковський заявив, що пріоритетом є безпека мешканців міста. Він зазначив, що у Варшаві заборонено їздити тракторами, тому мерія не видала дозволу на їх в’їзд. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Об 11:00 у Варшаві розпочнеться демонстрація фермерів. Організатори не отримали дозволу на в’їзд тракторами в місто. Заборона була видана мерією столиці та підтверджена окружним судом, який також не погодився перекрити декілька вулиць Варшави. Фермерів супроводжуватимуть, зокрема, лісівники, пасічники й транспортники.

Мер Варшави Рафал Тшасковський заявив, що пріоритетом є безпека мешканців міста. Він зазначив, що у Варшаві заборонено їздити тракторами, тому мерія не видала дозволу на їх в’їзд.

Мер Тшасковський також звернувся до жителів Варшави з проханням користуватися цього дня громадським транспортом і не їздити до центру міста приватним транспортом. Найкраще було б залишити приватні автомобілі на околицях міста і скористатися громадським транспортом — насамперед метро.

Фермери минулого вівторка вже виходили на акції проти запровадження так званої Зеленої угоди та проти неконтрольованого імпорту харчових продуктів з України.

IAR/В.Г.