Очільник МЗС Польщі провів переговори з Дмитром Кулебою і підтримав європейські прагнення України
Варшава, 13.12.2023 р. Міністр закордонних справ Радослав Сікорський перед входом до Канцелярії прем’єр-міністра PAP/Rafał Guz

Очільник МЗС Польщі провів переговори з Дмитром Кулебою і підтримав європейські прагнення України

Як повідомляє польське дипломатичне відомство, Сікорський підтримав євроінтеграційні прагнення України і висловив надію на позитивне рішення Європейської Ради про початок переговорів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський провів у середу, 13 грудня, телефонну розмову зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. Як повідомляє польське дипломатичне відомство, Сікорський підтримав євроінтеграційні прагнення України і висловив надію на позитивне рішення Європейської Ради про початок переговорів.

Про це у середу, 13 грудня, ввечері повідомили у МЗС Польщі.

«Міністр запевнив, що наші народи завжди стоятимуть пліч-о-пліч у боротьбі за свободу, підтримав європейські прагнення України і висловив надію на позитивне рішення Європейської Ради про початок переговорів» – повідомило Міністерство закордонних справ Польщі у соціальних мережах.

Кулеба також повідомив, що розмовляв з міністром закордонних справ Польщі і привітав його зі вступом на посаду. Він додав, що Сікорський прийняв його запрошення відвідати Україну.

Очільник МЗС України написав у соцмережах, що польський міністр підтвердив свою відданість подальшому зміцненню українсько-польських відносин, протистоянню російській агресії, інтеграції України в ЄС і НАТО та співпраці з інших питань. За його словами, під час розмови йшлося також про саміт ЄС.

«Міністр запевнив мене, що Польща буде активною на саміті, щоб забезпечити ухвалення необхідних рішень, у тому числі про початок переговорів про вступ України до ЄС» – підкреслив Кулеба.

Як заявив у середу, 13 грудня, в Брюсселі прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, його зустріч з президентом України Володимиром Зеленським може відбутися в четвер вранці 14 грудня.

PAP/О.Т.