Триває протест польських перевізників на кордоні з Україною
Черга вантажівок у Дорогуську, 28 грудня 2023 року PAP/Wojtek Jargiło

Триває протест польських перевізників на кордоні з Україною

Протест перед кордоном почався 6 листопада. У Гребенному вантажівки очікують на перетин кордону з Україною 185 годин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Протест польських перевізників на кордоні з Україною означає видовження величезних черг, у яких застряли водії вантажівок. На контроль у пропускному пункті в Гребенному очікує приблизно 800 вантажівок.

«Довжина черги в зв’язку з протестом польських перевізників має приблизно 60 кілометрів зі збереженням буферних зон. Останні вантажівки очікують у Замості на кільцевій. Час очікування на перетин кордону в напрямку України – це приблизно 185 годин», – повідомила молодша аспірантка Малґожата Павловська з Повітового управління поліції в Томашеві Любельському.

Протест польських перевізників триває вже майже два місяці. Він почався 6 листопада. Представники транспортної галузі вимагають, зокрема, заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом та вирішити проблеми з українською системою електронної черги.

IAR/Н.Б.