Протест перевізників усе ще триває
Ілюстративне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Протест перевізників усе ще триває

Польські перевізники вимагають, серед іншого, вирішення проблем з українською системою електронної черги. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Час очікування на перетин польсько-українського кордону на пункту пропуску в Гребенному становить понад три доби. У черзі стоять 390 вантажівок. На кордоні проходить акція протесту перевізників.

За словами молодшого інспектора Малґожати Павловської з Томашівсько-Люблінського районного відділку поліції, черга до кордону в Гребенному становить 18 кілометрів з буферними зонами:

«Черга сягає населеного пункту Белжець Томашівського повіту, в черзі стоїть близько 390 вантажівок, а час очікування на перетин кордону з Україною становить близько 80 годин. На цей час кількість вантажівок, які пропускають протестувальники, становить чотири або п’ять автомобілів на годину». 

«У Дорогуську, де також проходить акція протесту, час на оформлення становить понад п’ять діб», — розповіла комісар Ева Чиж з Холмського міського відділення поліції: «Довжина черги становить 13 кілометрів до населеного пункту Оленівка. У черзі стоять близько 500 автомобілів, час очікування становить близько 130 годин. Протестувальники пропускають по дві машини на годину. Ніч минула спокійно».

Польські перевізники, учасники протесту на польсько-українському кордоні, вимагають, серед іншого, розв’язання проблем з українською системою електронної черги.

IAR/Д.Н.