Study Tours to Poland для студентів

Study Tours to Poland для студентів

Фонди «Лідери змін» та «Боруссія» запрошують активних студентів із Молдови та України взяти участь у програмі Study Tours to Poland (STP). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

«Наша мета – створювати можливості для людей із різних країн зустрічатися та пізнавати один одного. Таким чином ми хочемо будувати та розвивати відносини в нашій частині Європи. Орієнтира ми в цьому процесі є люди, інституції та організації з Польщі, які діляться з учасниками своїми історіями успіху та викликами», – зазначають організатори програми STP у Facebook.

ЩО ТАКЕ STP

STP – це півтора тижня інтенсивної роботи в міжнародній групі однодумців, під час якої учасники матимуть можливість отримати нові знання та навички, познайомитися з цікавими людьми, відвідати різні заходи. STP – це не тільки новий досвід, але й передача власного. На відпочинок залишається небагато часу, але спільні години, проведені з іншими учасниками, організаторами та волонтерами, дають можливість ближче пізнати ровесників із сусідніх країн та знайти нових друзів.

Для участі в STP кандидати проходять відбір на конкурсній основі.

ХТО МОЖЕ СТАТИ УЧАСНИКОМ STP

У програмі Study Tours to Poland можуть узяти участь успішні студенти вищих навчальних закладів, які поєднують здобуття освіти з позанавчальною діяльністю своїх вишів (наприклад, у студентському самоврядуванні), або такі, що проявляють активність у діяльності громадських/молодіжних організацій, волонтерських рухах тощо, та відповідають наступним формальним вимогам:

І. Є громадянами Молдови або України.

ІІ. Народилися у проміжку 1 липня 2001 р. – 31 грудня 2005 р.

ІІІ. Проживають і навчаються у вищих навчальних закладах країн-учасниць програми (Молдови і України), а також Болгарії, Естонії, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Румунії, Словаччині та Чехії.

IV. Мають дійсний закордонний паспорт (термін дії паспорта – щонайменше до 30 вересня 2024 р.).

V. Ще не брали участі у програмі Study Tours to Poland.

ПОДАННЯ ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ У STP

Процедура подання заявки на участь у програмі БЕЗПЛАТНА!

ПРИЙОМ І РОЗГЛЯД ЗАЯВОК

Заявки можна подавати до 22 січня 2024 р. включно (до 23:59 за польським часом).

Інформацію про результати конкурсу кожен кандидат отримає індивідуально до 22 лютого 2024 р. на поданий у заявці мейл.

ТЕРМІНИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ

Візити відбуватимуться у квітні–травні 2024 р. (конкретні дати участі буде запропоновано кожному з учасників, які пройдуть відбір).

Тривалість візиту – 11 днів.

ВИТРАТИ, ПОВ’ЯЗАНІ З УЧАСТЮ У ПРОГРАМІ

Програма Study Tours to Poland фінансується Польсько-американським фондом свободи.

Під час візиту організатори забезпечують учаснику:

– поселення в хостелі/гуртожитку в кімнаті з іншими учасниками програми в місті перебування;

– триразове харчування (сніданок, обід, вечеря);

– часткове повернення коштів за проїзд у міжнародному сполученні;

– допомога в отриманні безоплатної візи на період участі в STP.

Витрати в рамках програми візиту

Організатор бере на себе витрати, пов’язані з підготовкою та реалізацією програми візиту.

Витрати на поселення та харчування

Організатор бере на себе витрати на поселення та харчування на території Польщі під час візиту.

Витрати на проїзд

Організатори забезпечують часткове відшкодування витрат на проїзд із місця навчання учасника до місця реалізації програми в рамках STP та повернення до місця навчання. Спосіб приїзду, транспортний засіб та дата обов’язково обговорюються з організаторами до візиту та мають бути схвалені ними. Витрати на проїзд, не схвалені організатором, не відшкодовуватимуться в повному вимірі.

Витрати на медичне страхування

Для візиту в рамках STP обов’язковою умовою є наявність медичної страховки на весь термін перебування в Польщі. Страховка повинна забезпечувати кошти лікування та перебування в лікарні. Витрати на страховку учасники покривають самостійно.

ЗАПОВНЕННЯ ЗАЯВКИ

1. Для її заповнення необхідно приготувати відскановані або сфотографовані додатки у файлах формату pdf, tif або jpg, щоб розмір кожного з них не перевищував 500 КВ:

– залікова книжка або її електронний еквівалент – сторінки з оцінками за останні 2 закінчені семестри, для студентів першого курсу – за один;

– рекомендаційний лист (інструкція на сайті: studytours.pl), написаний керівником громадської організації, з якою співпрацює кандидат, представником студентської ради, лідером волонтерського руху тощо. Лист може бути сканом мейла, в якому чітко видно адресу особи, яка надає рекомендацію, або сканом оригіналу рекомендації з власноручним підписом особи, яка надає рекомендацію. Лист повинен містити читабельне ім’я та прізвище цієї особи, назву посади та контактні дані (мейл і номер телефону).

Увага! Відскановані файли потрібно називати відповідно до їх змісту, додаючи прізвище кандидата, щоб було зрозуміло, який документ міститься всередині та кому він належить. Назви файлів треба записувати латинськими літерами (наприклад: ocinky_petrenko, rekomendacia_petrenko). Не можна вставляти в назві файлів жодних інших знаків: лапок, крапок, ком, дужок, слешів тощо.

2. У кандидата є можливість створення чорнового варіанту заявки. При потребі відредагувати заявку можна повернутися до останнього збереженого варіанту, використовуючи персональний код, поданий наприкінці формуляра, який необхідно записати.

3. Перед відправленням заявки необхідно перевірити, чи подана в анкеті електронна адреса записана без помилок. Це важливо, оскільки підтвердження про реєстрацію приходить автоматично на поданий в анкеті мейл.

Перейти до заявки можна тут.

У випадку виникнення запитань звертайтеся за адресою: [email protected].

Джерело: stp.studytours.pl