Українські сили потопили в Чорному морі російський десатний корабель «Цезарь Куніков»
Російський ВДК “Цезарь Куніков” до знищення Збройними силами України та військовою розвідкою Vadim Indeikin, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Українські сили потопили в Чорному морі російський десатний корабель «Цезарь Куніков»

У Генеральному штабі підтвердили інформацію, що підрозділи ЗСУ спільно із Головним управлінням розвідки знищили за допомогою надводних дронів Magura великий десантний корабель Чорноморського флоту рф «Цезарь Куніков». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українські Сили оборони потопили в Чорному морі російський десантний корабель «Цезарь Куніков». Корабель пішов на дно поблизу берегів тимчасово окупованого Криму. Інформацію підтвердили в Генштабі Збройних сил України.

Як читаємо в повідомленні Генштабу, успішну операцію з потоплення десантного корабля провели Збройні сили України спільно з військовою розвідкою. Корабель знаходився в територіальних водах України поблизу міста Алупка.

«Цезарь Куніков» атакували українські надводні безпілотники Magura V5. Корабель вже був пошкоджений українцями у 2022 році, але росіяни відремонтували його.

Довжина затонулого десантного корабля становила понад 100 метрів. Він міг перевозити понад 600 тонн вантажу. Росіяни використовували його в Україні, Грузії та Сирії.

Це чергова успішна операція українських військ у Чорному морі. З початку повномасштабної агресії українцям вдалося знищити понад 20 російських кораблів, у тому числі підводний човен і флагманський крейсер «Москва».

IAR/Т.А.