Колишній посол Польщі у росії прокоментував президентські вибори
Колишній посол Польщі в росії професор Влодзімєж Марціняк заявив, що важливо те, як світ, особливо Захід, відреагує на результати виборів у Росії Cezary Piwowarski/Polskie Radio

Колишній посол Польщі у росії прокоментував президентські вибори

Політолог в ефірі Першого каналу Польського радіо сказав, що можна очікувати заяв щодо незаконності та недемократичності російських виборів, але невідомо, чи Захід також займе таку ж тверду позицію щодо легітимності влади президента росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Колишній посол Польщі в росії професор Влодзімєж Марціняк заявив, що важливо те, як світ, особливо Захід, відреагує на результати виборів у Росії.

Політолог в ефірі Першого каналу Польського радіо сказав, що можна очікувати заяв щодо незаконності та недемократичності російських виборів, але невідомо, чи Захід також займе таку ж тверду позицію щодо легітимності влади президента росії. Якщо цього бракуватиме, це буде успіх Путіна, – підкреслив професор Влодзімєж Марціняк:

«Можливо, у цьому розумінні ця операція для путіна буде успішною. Тобто він не зустрінеться з узгодженою реакцією західного світу, лідери якого скажуть, що не визнають владіміра путіна президентом. Так, як це було зроблено у випадку Лукашенка».

У Росії завершилися триденні президентські вибори. Часткові результати свідчать про перемогу владіміра путіна – понад 87% голосів. Російська опозиція не визнає результатів голосування. На думку політичних опонентів кремля, вибори були незаконними, а їх результати – сфальсифікованими. Подібну позицію висловили представники влади демократичних країн, зокрема Польщі та США.

IAR/М.К.