Олег Дубіш: „I STAND WITH ISRAEL”

Олег Дубіш: „I STAND WITH ISRAEL”

Я народився на Галичині в м. Львові в українсько-польській родині. В тій самій Галичині  значну  частину населення якої перед Другою Світовою війною складала єврейська громада. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», голови Ради Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

З дитинства в мене багато знайомих та друзів євреїв і я добре пам’ятаю спогади їх старших родичів про жахіття Голокосту. По досягненню повноліття і в силу громадської та іншої діяльності в умовах пізнього СРСР,  викликів та військової служби для моїх ровесників призовного віку, не чужою для мене стала тема Афганістану. В дещо старшому віці  через економічні і миротворчі проекти в Африці та з арабськими країнами доля ще ближче познайомила мене з Ісламом і в мене появилось багато знайомих і друзів мусульман.

З самих перших днів оборони Києва і його околиць після початку 24 лютого 2022 року широкомасштабної агресії росії проти України, я з власного досвіду, точніше на власні шкірі, знаю практичні форми, методи і наслідки агресії, варварства, жорстокості.

Ірпінський ліс, Буча, російські злочини на Житомирській трасі і в інших місцях Київської області, іранські дрони і їх вибухи  над рідним Києвом та по Україні  персонально для мене не повідомлення інформаційних агентств, а особистий життєвий досвід. В рядах захисників Києва і сил оборони України я маю друзів і мусульман і євреїв.

Перебуваючи в Києві я практично щоденно проходжу мимо Бабиного Яру де, крім пам’ятників  жертвам Голокосту і інших злочинів фашистів під час Другої Світової війни, я бачу сліди  вже новітніх ракетних  обстрілів і злочинів російських фашистів і варварів.

Не буду лукавити – мені була не зрозуміла і, м’яко кажучи, прикра дуже  стримана позиція керівництва Ізраїлю щодо його підтримки українського народу в протидії варварській російській агресії. Це саме стосуються загравання керівників Ізраїлю з мерзенним очільником кремля. Однак час і доля все розставляє по своїх місцях….

Сьогодні у жовтні 2023 року, як громадянин України і киянин, я повністю солідаризуюсь з народом Ізраїлю, який зазнав підлої, зухвалої і варварської атаки бойовиків ХАМАС.

Я переконаний, що в цій підлій акції не обійшлось без спонсорства, підтримки, а можливо безпосередньої участі, як мінімум в плануванні і координації, не тільки іранського керівництва, але і відповідних структур  кремлівського режиму очолюваного огидним і падлючим президентом росії путіним. Переконаний колись ми отримаємо документальні свідчення і підтвердження цих фактів.

Дуже правильним і символічним, як на мене, стало рішення Міської влади Києва звернутись до власників цифрових рекламних конструкцій з проханням розмістити 8 жовтня 2023р. прапор Ізраїлю.

Також прапор Ізраїлю майорів на комунальних електронних інформаційних табло на великих перехрестях столиці України. На знак солідарності українців із ізраїльським народом, який зазнав агресії і бʼється сьогодні за свою країну.

Адже, як дуже слушно зазначено в відповідному публічному зверненні Мера Києва В.Кличка: «Одне не покаране зло розповзається і сіє біду скрізь. Варварство і жорстокість, неповага до світового порядку і законів має присікатися рішуче. Умиротворення агресорів тільки розпалює їх хворі апетити і фантазії».

Олег ДУБІШ

Київ, Україна