Посол США Марк Бжезінський до поляків: Разом ми сильніші
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Public Domain

Посол США Марк Бжезінський до поляків: Разом ми сильніші

Посол Сполучених Штатів Марк Бжезінський звернувся до поляків з новорічними побажаннями. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Звертаючись до поляків з новорічними побажаннями, посол Сполучених Штатів у Польщі Марк Бжезінський заявив, що хотів би, щоб 2024 рік став нагодою відзначити дружбу між обома країнами. «Дружба означає довіру, а довіра має ключове значення у всьому, що ми разом робимо, і в усьому, чого можемо разом досягти», – додав посол США у своєму зверненні в соцмережах.

Марк Бжезінський також вказав пріоритети американсько-польської співпраці на найближчий рік. «2024 року нас чекає багато викликів, а російська агресія проти України є одним із них», – зазначив дипломат.

«Польща є лідером колективної підтримки для України та українських біженців у Європейському Союзі, а США заявляють чітко: ми мусимо – і будемо надалі підтримувати Україну. Спільні дії тут є ключовими», – сказав посол США.

Марк Бжезінський нагадав, що на 2024 рік припадає 25-річчя вступу Польщі до НАТО.

«Вже 25 років польки і поляки є частиною альянсу, завдяки якому ми всі безпечні. Зобов’язання США стосовно захисту східного флангу НАТО і дотримання П’ятої статті (договору Північноатлантичного альянсу – ред.) – непохитне. Разом ми сильніші, і повторюю це з усією силою», – заявив посол США.

«Одним із наших пріоритетів є надалі підтримувати Польщу в її енергетичній трансформації в напрямку чистої, безпечної та недорогої атомної енергетики та відновлюваних джерел енергії. Ми радіємо, що разом із прем’єр-міністром Дональдом Туском та його урядом будемо реалізувати наші проєкти цивільної атомної енергетики», – додав посол США.

IAR/Н.Б.