«90 років тому радянський режим створив штучний голод»: президент США вшанував пам'ять жертв Голодоморів в Україні
Ілюстраційне фото Public Domain https://pxhere.com/pl/photo/661015

«90 років тому радянський режим створив штучний голод»: президент США вшанував пам’ять жертв Голодоморів в Україні

Джо Байден наголосив, що сьогодні українська сільськогосподарська інфраструктура знову стає мішенню — цього разу володимира путіна у рамках його прагнення до завоювання та влади. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден вшанував пам’ять загиблих під час Голодомору українців. В останню суботу листопада, яка цьогоріч припала на 25 число, американський лідер написав у своїй заяві, що «дев’яносто років тому нелюдська політика йосипа сталіна та радянського режиму спричинила “голодну смерть”. Мільйони українців — чоловіків, жінок і дітей — постраждали і померли від голоду в 1932-1933 роках через штучний голод. Сталін та його режим систематично захоплювали українське зерно і ферми та перевозили українське зерно в інші частини СРСР як тактику придушення української національної ідентичності».

Як наголосив президент США, сьогодні хоробрий народ України продовжує боронити свою свободу та суверенітет України від жорстокої загарбницької війни росії.

«Українська сільськогосподарська інфраструктура знову стає мішенню — цього разу владіміра путіна у рамках його прагнення до завоювання та влади. Російські сили прагнуть знищити економіку та незалежність України, навмисно завдаючи шкоди полям і руйнуючи українські зерносховища та порти. Це не просто атака на економічну безпеку України, це цинічний напад на продовольчу безпеку всюди. Путін завдає шкоди найуразливішим громадам світу заради прибутку росії», — підкреслив Джо Байден.

«У цю річницю ми пам’ятаємо та вшановуємо всіх тих, як минулих, так і теперішніх, хто пережив такі труднощі та хто продовжує боротися проти тиранії. Ми також знову зобов’язуємося запобігати стражданням, захищати фундаментальні свободи та реагувати на порушення прав людини, коли б і де б вони не відбувалися. Ми єдині з Україною», — запевнив американський лідер.

IAR/Х.П.