Кабмін призначив нового керівника Держспецзв'язку

Кабмін призначив нового керівника Держспецзв’язку

Кабмін призначив головою Держспецзв’язку Юрія Мироненка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це в Телеграм за підсумками засідання уряду повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

“Призначено Мироненка Юрія Миколайовича головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України”, – йдеться у дописі.

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації повідомили, що військовослужбовець, Юрій Мироненко має досвід корпоративного управління, глибоко розуміється на тематиці БпЛА. 

До призначення він був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку. Від початку повномасштабного вторгнення РФ обороняв столицю у складі 112 бригади тероборони Києва. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади. Після цього очолив відділ роботи з добровольчими формуваннями територіальних громад 112 бригади.

Мироненко закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая (1994–2000 рр.), здобув ступінь бакалавра за спеціальністю «Менеджмент» і ступінь магістра за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Кар’єру розпочинав у банківській сфері, обіймав керівні посади у структурних підрозділах Правекс Банк, UKRSIBBANK BNP Paribas Group тощо.

Від 2008 до 2010 року Мироненко був фінансовим директором концерну “Стирол”.

Від 2010 до 2015 року перебував на посаді генерального директора ТОВ «Даймонд Сфір Груп», яке провадило діяльність у сфері ІТ, логістики, будівництва, аграрного господарства тощо.

Починаючи з 2014 року був директором, а від 2016 до жовтня 2023 року – головою правління Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД) – неурядового аналітичного центру, що супроводжує реформи в Україні.

Мироненко має досвід роботи у приватних компаніях, в управлінських ланках фінансової, банківської, транспортної, фармацевтичної, хімічної, енергетичної та інших галузей.

У 2019 році уклав контракт і долучився до тероборони.

Нагороджений нагрудним знаком «Срібний хрест».

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров дав завдання відповідно до обовʼязкових процедур провести аудит роботи Держспецзв’язку. Новий голова анонсував, що найближчим часом представить план розвитку ДССЗЗІ.