Безпекова ситуація у Польщі з 1989 року не була настільки напруженою, як нині
Президент Республіки Польща Анджей Дуда під час церемонії присвоєння генеральських звань, Президентський палац, Варшава, 09.11.2023 PAP/Radek Pietruszka

Безпекова ситуація у Польщі з 1989 року не була настільки напруженою, як нині

Польський лідер Президент Республіки Польща Анджей Дуда під час церемонії присвоєння генеральських звань, Президентський палац, Варшава, 09.11.2023 PAP/Radek Pietruszka наголосив, що Польща робить висновки з російського вторгнення в Україну та має боротися із загрозами, що виникають з цього конфлікту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда у четвер, 9 листопада, під час церемонії присвоєння генеральських звань заявив, що безпекова ситуація у Польщі не була настільки напруженою протягом багатьох років.

«Війна за нашим східним кордоном — це не лише можливість допомогти Україні, а й необхідність відповісти на загрози, що випливають із цього конфлікту», — додав польський лідер.

Анджей Дуда запевнив, що Польща робить висновки з російського вторгнення в Україну.

«Поза сумнівом, з 1989 року Республіка Польща не була в такій специфічній безпековій ситуації, як нині, про яку ми всі чудово знаємо з 24 лютого 2022 року, коли росія напала на Україну. Відтоді за нашим східним кордоном, сміливо можна сказати, триває повномасштабна війна, в якій Україна обороняється від російської агресії. Ми підтримуємо Україну, але, звісно, ​​ми також повинні боротися з загрозами, що виникають. І ми це робимо», — наголосив президент.

Лідер Польщі Анджей Дуда вручив у Президентському палаці акти про присвоєння генеральських звань дванадцяти офіцерам Війська Польського, офіцеру Служби військової контррозвідки, офіцеру Служби державної охорони, офіцеру Прикордонної служби та двом офіцерам Пенітенціарної служби. Загалом генеральські звання було присвоєно сімнадцяти офіцерам.

IAR/Х.П.