Польський міністр після масованого ракетного обстрілу закликає допомагати Україні
Ілюстраційне фото ПРдУ

Польський міністр після масованого ракетного обстрілу закликає допомагати Україні

Міністр-координатор спецслужб Польщі Томаш Сємоняк закликає допомагати Україні після чергового масованого ракетного обстрілу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Одна з російських ракет наближалася під час ранкового обстрілу 7 лютого до кордону з Польщею. Міністр-координатор спецслужб Польщі Томаш Сємоняк сказав в ефірі 1 програми Польського радіо, що це свідчить про відсутність будь-яких змін у тому, як росія веде війну та закликав допомагати Україні 

За словами міністра-координатора спецслужб, було помилкою розраховувати на якесь пом’якшення курсу через вибори чи через інтерв’ю американського журналіста з путіном. «Нічого подібного, йде війна, і ми маємо справу з такими атаками кожні кілька-десяток днів. Звичайно, для нас найважливіше – це безпека Польщі, тому будь-які ракети, які летять поруч або летять у бік Польщі, змушують нас приводити в готовність усю систему», – сказав Томаш Сімоняк.

У ВПС України сьогодні зранку повідомили, що російська крилата ракета з’явилася у Львівській області та наближається до кордону з Польщею. Близько 5 години ранку по всій Україні було оголошено повітряну тривогу

Оперативне командування Збройних сил Польщі попередило, що була активована польська та союзницька авіація, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни.

IAR/С.Ч.